Naisten kongressi 24.-28.9.2014 Sloveniassa

Kanavat

Kongressin aikana pidetään päivittäin kuusi (6) kanavaa, joista jokainen valitsee paikan päällä itselle kiinnostavimmat. Kanavat pidetään vain kerran.

Tulkkaus suomeksi järjestetään kanavissa mahdollisuuksien mukaan.

Audrey Andersson "Johtajan korkeat korot ja korkeat tavoitteet"

Johtajalla korkeissa koroissa on haastetta sekä seurakunnassa että sen ulkopuolella. Kuinka saada tasapainotettua unelmansa, tavoitteensa, vastuunsa elämän realiteettien kanssa? Kanavassa pohditaan kaiken tekemisen ja kaiken saamisen myyteistä sekä tarkastellaan työkaluja tehokkaamman johtamisen saavuttamiseksi.

Audrey Andersson toimii Trans-Euroopan osaston pääsihteerinä Englannissa.

Denise Hochstrasser "Naisten mentorointi"

Kuinka voimme vaikuttaa siihen, että ihmiset pysyvät seurakunnan yhteydessä? Kuinka voimme auttaa ja motivoida naisia kasvamaan vastuunottamisessa ja johtajuudessa seurakunnassa? Kuinka naistyö tavoittaa nuoria naisia?

Denise Hochstrasser toimii Inter-Euroopan osaston naistyön johtajana Bernissä.

Anette J. Moore "Kasvomaalaus"

Kasvomaalaus on nykyään suosittua lastenkutsuilla. Tule mukaan, kun Anette opettaa kuinka maalata kauniita perhosia, Raamatun hahmoja tai hauskoja kuvia kasvoihin. Tämän kanavan taitoja tullaan käyttämään paikan päällä toteutettavassa evankeliointiprojektissa.

Anette J. Moore toimii Walesin lähetyksen lastentyössä.


Sandra Golding "Väritä maailmani"

Tiedätkö, mitkä värit sopivat sinulle? Tarkastelemme pukeutumisen väripaletteja ja miten voi pukeutua itselle sopivilla väreillä.


Sladjana Grozdic "Käyttää vai eikö käyttää?"

Modernin teknologian käyttämisestä.

Sladjana Grozdic toimii unionin talousjohtajana.Renata Stoniene "Anteeksianto - tie ihmissuhteiden korjaamiseksi"

Antaa anteeksi sellaiselle, joka on loukannut? Osoittaa ansaitsematonta armollisuutta? Miksi pitäisi antaa anteeksi? Jopa tosi pahoille ihmisille? Epäreilua... Hyödynkö siitä, että annan anteeksi? Kristillisyys ja psykologia väittävät, että meidän tarvitsee antaa anteeksi. Anteeksianto korjaa suhteemme toisiin ihmisiin ja Jumalan kanssa.

Renata Stoniene toimii koulupsykologina ja Liettuan adventtikirkon naistyön johtajana.


Sharon Platt-McDonald "Naisten tunne-elämän sinnikkyys"

Sinnikkyys tarkoittaa sitä, että palaudun elämän traumoista ja haasteista jälleen omaksi itsekseni ilman kohtuutonta negatiivista vaikutusta tai vahinkoa, jotka heikentävät elämänlaatua. Kanavassa kerrotaan 10 tutkimusten tuottamaa tekijää, jotka rakentavat sinnikkyyttämme. Tämä kanava on sinulle, mikäli elämässäsi on vaikeuksia tai menneisyyden vaikeudet vaikuttavat edelleen elämääsi tänään. Tämä kanava on myös sinulle, joka haluat auttaa jotakuta toista vaikeuksien keskellä.

Sharon Platt-McDonald toimii Brittiläisen unionin naistyön- ja terveystyön johtajana.


Jelena Trajkovic "Kattaukset ja lautasliinarenkaat"

Kanavassa opetellaan erilaisten kauttausten ja lautasliinarenkaiden tekemistä.

Jelena Trajkovic toimii naistyön johtajana Eteläisessä piirikunnassa Serbiassa.


Guna Rimane "Nainen hengellisenä johtajana"

Tarvitsemme ihmisiä, jotka pystyvät arvioimaan erilaisia tilanteita sekä arvioimaan, mitkä toimintatavat toimivat ja mitä eivät sekä korjaamaan ne. Tarvitsemme ihmisiä, jotka pystyvät keskittymään ongelman ratkaisemiseen ja näkemään syitä, seurauksia ja ratkaisuja. Kriisitilanteessa tällaiset kyvyt ovat korvaamattoman arvokkaita. Kun talosi palaa, haluat, että ihmiset toimivat ripeästi. Et tarvitse silloin palomiestä, joka on huolestunut vesivahingoista. Hengellinen johtaminen elämän mittainen prosessi kasvua ja muuttumista. Guna kertoo myös omista haasteistaan.


Madelon Comvalius ja Heidi Grit "Laulu on ilomme!"

Haluamme käyttää ääntämme upeaan lauluun esittääksemme sen kanssasisarillemme. Tule mukaan, sillä meillä on hauskaa yhdessä ylistäessämme Jumalaa.

Madelon Comvalius johtaa AdVocals-gospelkuoroa Hollannissa ja Heidi Grit on Crossroad -bändin solisti.


Karin Lukk "Lastenkasvatuksesta"

Miksi lapset ovat niin erilaisia, vaikka kasvavat samassa perheessä? Rakastamme lapsiamme hyvin paljon, mutta joskus on aikoja ja tilanteita, jolloin emme ymmärrä kaikkea emmekä tiedä mitä tehdä. Kanavassa on mahdollista jakaa kokemuksiaan ja keskustella lasten ja vanhempien välisistä suhteista.


Jill Rasmussen "Sielusi hemmotteluhetki"

Tunnemme hyvin tekstin Matt. 11:28 "Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon." ja kuitenkin unohdamme levätä. Jos haluat, että sielusi ja ruumiisi lepää, tule kanssamme tähän kanavaan.

Jill Rasmussen opettaa englantia ja uskontoa Vejlefjordin koulussa Tanskassa. Hän toimii myös naistyön jaoston johtajana.


Madli Vahtramae "Tulppaaneja jokaiselle vuodenajalle"

Mitä jos jotkut kausittaiset asiat olisivat läsnä jatkuvasti? Värikylläiset kevätkukkaset toisivat kyllä iloa kylmään talvipäivään tai sateiseen syysiltaan. Opettelemme kanavassa tekemään tulppaanin kankaasta ja grillitikusta koristamaan kotiamme tai lahjaksi suoraan sydämestä. Tämä kukkanen ei tarvitse kastelua.


Kanavien aikana on käytettävissä myös rukouspuutarha.